Busterudvangen på Romeriksåsen

busterudvangen 1
 
Busterudvangen er en av de gamle setervanger i Romeriksåsene og ligger i Gjerdrum kommune. Den ligger vakkert til i den dype skog, og den historiske vangen er fremdeles godt hevdet i terrenget. Dette er en av de få seterstedene som ikke har navn etter en gard i bygda. Navnet Busterud betyr sannsynligvis en rydning der det er "bustegras", som kan være en bestemt plante eller utrykk for et skralt beite. Rydningen var i alle fall god som setervang, og blir nevnt allerede tilbake i 1780.
 
Tømmerhytta som står der i dag ble reist ca 1920 og ble benyttet av skogsarbeidere. Det var overnattingsplass for fire mann. Fra 1970-årene er hytta utlånt til Gjerdrum O-lag.
 
Rundt Busterudvangen er det fortsatt en åpen gressslette. Fin lekeplass for barna. I tillegg er det ferdig bålplass rett ved siden av hytta. Om vinteren er det servering i helgene. Det går løype og sti til Busterudvangen.
 
busterudvangen 2
 
Tur-rute fra Nittedal:
 
Følg blåsti fra Askveien. Det er god stigning det meste av stien, så med barn bør man legge inn pauser.
 
Et alternativ er å ta en avstikker til Flabben på tur opp eller ned.
 
Man kan lage en heldagstur av dette ved å gå fra Busterudvangen til Spikertjernhytta og deretter gå ned blåsti til Spenningsby.
 
Kilder: Vitalposten.no og Friluftsgruppa Utsyn og Gjerdrum historielag.
 
busterudvangen 3
 
 
busterudvangen 4
 

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Busterudvangen på Romeriksåsen