barnas skidag

Vi har her samlet noen av de mest kjente idrettsarrangementene i Nittedal og omegn.

Klikk på linkene til venstre for utfyllende informasjon.

 

Snscooter

Røde kors i Nittedal er flink til å ta vare på deltakere i idrettsarrangementer.

holmenkollmarsjen

Holmenkollmarsjen 2017 arrangeres lørdag 4. mars. Bli med på vinterens vakreste eventyr!

Lørdag 4. mars går startskuddet for den 44. utgaven av Holmenkollmarsjen. Tusenvis av glade skiløpere skal samles i Sørkedalen for å gå Norges flotteste turrenn gjennom indrefileten av Nordmarka. Våre løypebaser gjør sitt ytterste for at du skal få en god opplevelse. Du trenger ikke være topptrent for å oppleve den mest spektakulære turen gjennom Nordmarka. Etter 25 km eller 54 km venter våre flotte frivillige på å gi deg topp service i Holmenkollen Nasjonalanlegg.

Holmenkollmarsjen er et skiturrenn i klassisk stil. Løpet arrangeres av Skiforeningen. Rennet er seedingrenn for Birkebeineren og Vasaloppet.

Opprinnelig var rennet 42 km langt og gikk fra Hakadal til Holmenkollen. Fra 2011 er startområdet flyttet til Sørkedalen med en lang trasé (54 km) og en kort trasé (25 km).

Start er ved Skansebakken innerst i Sørkedalen for den 54 kilometer lange løypa. Løypa følger Gråseterveien med kraftig stigning opp til Heggelivann. Herfra går løypen over vannet til Skamrek og videre til Langlia, over Fyllingen og inn på den gamle traseen forbi Kobberhaugen, Tryvann, Frognerseteren, Midtstuen og til slutt i mål i Holmenkollen.

Den korte løypen på 25 km har start ved Elveli i Sørkedalen og slutter seg til den lange traseen på Fyllingen.

Les mer om rennet på Skiforeningens hjemmeside


Digitalarkivet har flere bilder fra når rennet startet i Hakadal:

holmenkollmarsjen2

Her er lenker til noen av de:

https://digitaltmuseum.no/021016601304/representanter-fra-hakadal-il-som-var-ansvarlig-for-starten-av-holmenkollmarsjen

https://digitaltmuseum.no/021016601865/holmenkollmarsjen-startet-pa-elvetangen-i-hakadal

https://digitaltmuseum.no/021016601302/trygve-lysaker-er-klar-for-start-i-holmenkollmarsjen-fra-elvetangen-i-hakadal?i=17&aq=topic%3A%22Skil%C3%B8per%22

https://digitaltmuseum.no/021016601297/start-holmenkollmarsjen-fra-elvetangen-i-hakadal-til-holmenkollen

 

 

 

 

holmenkoll  skiforeningen

diplomis-flagg

Diplom-Is Cup er en attraktiv turnering for jenter og gutter i aldersbestemte klasser, mini - 19 år. Håndball turneringen er blant de største i østlandsområdet og ble i 2005 arrangert for 31. gang.

Diplom-Is Cup ble ikke arrangert i åren 2007 - 2009, men det er planlagt å starte det i litt mindre målestokk fra 2010.

Diplom-IS Cup ble i 2013 gjennomført på LI kunstgressbaner. Tilsammen var det satt opp 11 baner, og håndballbanene ble oppmerket med spray, som vil forsvinne etter en stund. Banene fungerte meget bra for håndballen.

 

Diplom Is Cup

Illustrasjonsfoto

 grenader farge

grenGrenaderløpet er et turrenn på ski i Oslomarka. Løpet er 90 km langt, og er derfor et av verdens lengste skirenn. Rennet starter på jordene vest for Hakadal verk og går via Kikut, Langlia, Sørsetra , og Sollihøgda til Jansløkka Skole i Asker, så løypa er litt annerledes enn den opprinnelige ruten i 1716.

Grenaderløpet er et minneløp som har sin bakgrunn i vår historie fra svenskekongen Karl XIIs angrep på Norge. Grenaderløpet skal minne deltakerne om den prestasjonen en ukjent skiløper utførte, da han den 27. mars 1716 gikk på ski fra Hakedal Verk til Gjellebekk Skanse i Lier. Han brakte med seg budskapet fra forpakteren på Hakedal Verk, Søren Løchstør, til den norske øverstkommanderende, General Lutzow, «om at ca. 1000 svenske dragoner var på vei mot Drammen med den hensikt å omringe skansen ved Gjellebekk og angripe de norske troppene i ryggen».
Hans budskap tilhører i dag historien, men den fremragende prestasjon som den ukjente skiløper den gang gjennomførte, med en innsatsvilje og en utholdenhet som for alltid kan stå som eksempel, fortjener å bli minnet om.

Grenaderløpet var i utgangspunktet et militært renn, tenkt som en utfordring til den norske mobiliseringshær.

Grenaderløpet ble arrangert første gang 1969, og fikk kvinneklasser fra 1978. Arrangør er SK Grenaderen i samarbeid med bl.a. lottene og Skiforeningen, tidligere også Forsvaret.

Hjemmeside

lope3

Varingskollstafetten er en løpsstafett langs gamle Hadelandsvei med i alt 12 etapper med start fra NAOS i Hakadal. Løpet går sørover langs Gamleveien til Rotnes. Deretter opp mot Nittedal stasjon og med inkomst på Bjertnes videregående skole. Etappenes lengder varierer fra 330 m til 2630 m. Alle etapper går på asfalt. Det konkurreres i tre klasser:

  • BEDRIFT for bedriftslag
  • AKTIV KLASSE damer/herrer (blandet lag går som herrelag)
  • TUR/TRIM for skoleklasser, velforeninger eller 12 som ønsker å være med

Stafetten ble i 2013 arrangert for 31 gang. Den opprinnelige  traseen i 1983 gikk fra Li videregående skole til Hakadal ILs klubbhus på Elvetangen. Løypa var da 18.650 meter lang – Beste tid i denne løypa fikk Norsk Trekkhundklubb med nøyaktig 1 time.

I 1986 ble løypa lagt om og gikk da fra Elvetangen til Bjertnes videregående skole – en sløyfe gikk oppom Tumyrhaugen.
Samlet lengde var da 17.290 meter. Løyperekord i denne traseen har Hemmo Riders i 1987 med 54:05
Fra 1989 har løypa hatt nåværende trase som er 12.090 meter lang. Den tidligere løyperekorden, 35.52 som ble satt  av Jusstudentene i 1993 sto helt til 2009 da NIL Elitegruppa satte ny rekord med tiden 35.03.

Les mer på Nittedal HK's hjemmeside

Kilde: Nittedal HK's hjemmeside

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Grenaderløpet Arrangementer