J.C. Bragers bilder fra Hakadal

Brager

Maleren Jim Brager besøkte Hakadal i 1995 sammen med sin kone Marie. Hun har familie i Hakadal, og har en onkel som ligger begravet ved Hakadal Kirke. Jim har også norske røtter, de fleste fra Valdres og Hedalen.

Jim har malt en rekke flotte bilder i Norge. Motivene fra Hakadal har Jim valgt fordi han synes motivene var vakre.

Jim Brager, født i 1938, vokste opp på landet, noen mil øst for Camrose, Alberta som ligger i Canada. Allerede som barn var han interessert i kunst, noe som første ham til Alberta College of Art in Calgary. Han tok eksamen i 1971. Han jobbet så med å tegne annonser, tegneserier, og i blant skisser fra rettsaker, som blant annet ble benyttet av CBC National News.
Jim reiste tilbake til sin hjemby Camrose i 1976 sammen med sin kone og to sønner. Han startet så eget firma, JB Graphics Design Studio, og senere et galleri, men valgte å stenge dette seks år etter og laget atelie hjemme for å  få bedre tid til å male.

Brager

Jim deler sin kunstinteresse og er med i lokale kunstklubber i tillegg til å undervise.

Myndighetene i Alberta har valgt ut bilder av Jim Brager for å presentere de tre vestlige provinser under en stor konferanse i Camrose i 1989.

Det samme departementet har også kjøpt inn andre malerier av Jim som har blitt benyttet som gaver til blant annet vår daværende kronprins Harald og kronprinsesse Sonja når de besøkte Expo 86 i Vancouver i 1986.

Jim har senere mottatt en rekke utnevnelser, den siste i 1996 da han ble valgt inn i som medlem i noe som kalles"the Canadian Society of Painters in Water Colour".

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem J.C. Bragers bilder fra Hakadal