Nittedal kommune

happy kids

Nittedal Kommune

I Nittedal kommune bor det nå over 22.700 innbyggere. Kommunen strekker seg over 186 kvadratkilometer. Av dette er 129 kvadratkilometer marka-områder og 43 kvadratkilometer landbruksområder. Nittedal kommune grenser til Oslo, Lunner, Nannestad, Gjerdrum og Skedsmo.

Riksvei 4 går gjennom kommunen, noe som gir Nittedal gode kommunikasjoner både sørover til Oslo og nordover til for eksempel Hedmark og Oppland. Det er raskt å komme til Oslo Lufthavn på Gardermoen. Jernbanen har også flere stoppesteder i bygda.

Tettstedet Rotnes ligger i den midtre del av kommunen. I dette administrasjonssenteret finnes rådhus, bibliotek, banker, legevakt, brannstasjon, butikksenter, Bjertnes videregående skole og Nittedal stasjon.

I den nordre del, som også kalles Hakadal, ligger tettstedene Åneby, Grønvoll og Løstad.

Ca 75 % av befolkningen bor i den sydlige halvdelen av kommunen. Hagan med Gjelleråsen, Skillebekk og Holum Skog ligger i sør like ved bygrensen til Oslo. ikke dekket av Gjøvikbanen.

Lokalavisa heter Varingen, grunnlagt i 1946 og oppkalt etter fjellet Varingskollen (546 moh.).

 

Gå til kommunens hjemmeside:

Gå til Nittedal Kommunes hjemmeside

 

Varingskollen

Varingskollen

 

Nitelva ved Måsan

Nitelva ved Måsan

 

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Nittedal