14. juni 2024

Lillomarkskapellet

Lillomarkskapellet er et kapell bygget på dugnad i 1965, beliggende 340 meter over havet i Lillomarka like ved Sørskogen. Eier er Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (NKSS).

Kapellet ble i 2006 stengt av brannverntekniske årsaker, og stod tomt over lengre tid.  

Vinteren 2013 ønsket imidlertid Nittedalskirken å ta stedet i bruk for ungdomsarbeid og inngikk leieavtale med NKSS om å ha stedet som leirsted. Et omfattende oppussingsprosjekt ble igangsatt, der det blant annet ble bygget et eget pilerenseanlegg, som sørger for at alt spillvann og avløpsvann blir 100 % renset, ved hjelp av «grønn» teknologi.

Ferdig oppusset ble kapellet med 40 sengeplasser gjenåpnet som leirsted, men ble på nytt stengt høsten 2022, grunnet høye kostnader. Fra våren 2023 er det opprettet ny drift, i regi av ekteparet Helene og Dag Erlandsen fra Nittedal. Eier er fortsatt NKSS.  

Kapellet er tilgjengelig med bil fra Nittedal, men det må søkes om kjøretillatelse fra Nittedal kommune, tlf. 67059000. Det er mulig å gå/sykle fra både Kjul, Slattum og Skytta. Fra Grorud og Ammerud følges veiene til Lilloseter, derfra går det merket sti til Kjulstjern, da ligger kapellet 500 meter mot nord.

For utleie, kontakt Dag Erlandsen, mobil: 90600270. E-post: dagerlandsen0@gmail.com

Oppdatert 20.oktober 2023

Klokketårnet

Hovedsalen
Peisestue

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.