14. juni 2024

Dansegrupper i Nittedal

Danseverket i Nittedal

Touch of Dance
Foto: Mina Kolstad

DANSEVERKET i Nittedal er et dansesenter som jobber for et levende dansemiljø i Nittedal.

De er en ideell organisasjon som er medlemsbasert og demokratisk. Alle har stemmerett og kan være med å påvirke. De har kurs åpent for alle i mange ulike dansestiler, for barn, unge og voksne.

Gjennom faglig god undervisning i et bredt utvalg dansestiler, ulike prosjekter og forestillinger tilrettelegger de for mestring, gode minner, danseglede og økt livskvalitet for danseglade i alle aldersgrupper på alle nivåer. De aktiviserer rundt 400 barn, unge og voksne i Nittedal som ønsker å danse og trene. De jobber med å fremme estetisk læring og utfoldelse hvor glede, formidling og mestring er i fokus. Deres visjon er: ”Vi vil skape gnist, varige minner og danseglede!”

Nettside: http://www.danseverket.no/

Folkedanslaget Kjerringa med staven

Foto: Vegard Brenna

”Kjerringa med Staven” ble stiftet 1976 og er det eneste registrerte folkedanslaget i Nittedal kommune.

Navnet som laget fikk, har bakgrunn i at de første faste danseøvelsene hver mandag ble holdt øverst i bygda, på det som den gang het Folkets Hus i Hakadal. I dag holder vi til på Utheim Grendehus i nærheten av Nittedal stasjon.

Helt fra starten har vi vært medlemmer i Norges Ungdomslag, og fra 1981 medlem i SAFA (Samarbeidsorganet for Folkedans og Folkemusikk i Akershus). Fra 2003 er SAFA vår eneste kontakt, noe vi har stor glede og nytte av.

Gjennom alle år har vi hatt en stabil voksenring med ca 40 aktive medlemmer. Vår første barnering fikk vi så tidlig som i 1978, men her har stabiliteten variert mer. Derimot holdes det kurs for barn hvert semester sammen med mor og far eller andre i familien. Kontaktperson er Kjersti Gullvåg Hasle, tlf. 67071078.

Så langt vi har hatt kapasitet til det og interessen har vært til stede, har vi arrangert kurs i gammel- og/eller folkedans.

Hver uke øver vi på de vanligste gammeldansene og turdansene, synger og danser fra vår rikholdige sangskatt. Introduksjonen har hele tiden lagets medlemmer selv tatt seg av.

Utallige er de oppvisninger vi har hatt i årenes løp på skolene og institusjonene i bygda vår og ved andre tilstelninger og arrangement både i kommunene og utenom. De fleste har bunader ved oppvisninger, men det er ingen betingelse å ha bunad for å være medlem i KMS.

Vi har deltatt ved en rekke Noregs Ungdomslags- stevner her hjemme og på Nordleikstevner i de andre nordiske landene, Island medregnet. Her kan også nevnes vår kontakt med danselagene i Nittedal vennskapskommuner i Sverige, Danmark og Finland, som vi har gjestet flere ganger. Laget mottok Nittedal kommunes kulturpris i 2004.

Med hilsen Anne Hval Jensen. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.