Høldippeldammen - drikkevannet som ble badeplass

Høldippeldammen - er godt kjent i bygda som en idyllisk badeplass

Om sommeren er det et yrende liv her på varme solskinnsdager. Her er grøntområder, stupebrett, brygger og grunne badeområder for barn. I sommermånedene er det toalett ved badeplassen.

Siste tilskudd er et solid tømmerbord med sittebenker nede ved vannkanten.

Fra drikkevann til badeperle

Vannet var inntil 1989 drikkevannskilde for Stasjonsområdet.

Mange hadde sett ut denne perlen som velegnet som badeplass, men det var først da tidligere leder i Tumyrhaugen Vel, Ole Bollom, tok initiativet at det ble fart i sakene. Heldigvis fantes det på daværende tidspunkt penger til nettopp et slik tiltak. Kommunen investerte ca 250.000,- kroner for å lage denne arbeidsplassen.

Den offisielle åpningen skule ha vært i august 1993, men på grunn av dårlig vær ble dette utsatt, slik at plassen ble innviet av ordføreren 19. juni 1994.

Det flytende stupetårnet som ligger midt ute i tjernet ble bygget av elever ved tømmerlinja på Bjertnes Videregående Skole.

I 2006 ble det satt opp et nytt solid tømmerbord med benker som gjør det enkelt å innta et bedre måltid på stedet.

Søppelstativ for engangsgrillerI tillegg til vanlige søppelstativ er det nå også satt opp eget søppelstativ hvor man kan kaste brukte engangs-griller.

Badeplassen blir flittig brukt på fine dager gjennom hele sommerhalvåret - det er tydelig at alle i distriktet setter pris på å ha en slik perle godt gjemt inne i skogen.

 


 

Les historikk om vannet

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Høldippeldammen