Høldippeldammen - drikkevannet som ble badeplass

Høldippelen

Høldippeldammen - er godt kjent i bygda som en idyllisk badeplass

Om sommeren er det et yrende liv her på varme solskinnsdager. Her er grøntområder, stupebrett, brygger og grunne badeområder for barn. I sommermånedene er det toalett ved badeplassen.

Siste tilskudd er et solid tømmerbord med sittebenker nede ved vannkanten.

Høldippelen

holdippel-host-2013-2

Fra drikkevann til badeperle

Vannet var inntil 1989 drikkevannskilde for Stasjonsområdet.

Mange hadde sett ut denne perlen som velegnet som badeplass, men det var først da tidligere leder i Tumyrhaugen Vel, Ole Bollom, tok initiativet at det ble fart i sakene. Heldigvis fantes det på daværende tidspunkt penger til nettopp et slik tiltak. Kommunen investerte ca 250.000,- kroner for å lage denne arbeidsplassen.

Den offisielle åpningen skule ha vært i august 1993, men på grunn av dårlig vær ble dette utsatt, slik at plassen ble innviet av ordføreren 19. juni 1994.

Det flytende stupetårnet som ligger midt ute i tjernet ble bygget av elever ved tømmerlinja på Bjertnes Videregående Skole.

I 2006 ble det satt opp et nytt solid tømmerbord med benker som gjør det enkelt å innta et bedre måltid på stedet.

Søppelstativ for engangsgrillerI tillegg til vanlige søppelstativ er det nå også satt opp eget søppelstativ hvor man kan kaste brukte engangs-griller.

Badeplassen blir flittig brukt på fine dager gjennom hele sommerhalvåret - det er tydelig at alle i distriktet setter pris på å ha en slik perle godt gjemt inne i skogen.

 

Høldippelen
 

Les historikk om vannet

Om oss

Nittedalsporten.no er utviklet og drives på fritiden av  Håkon Røvang.

Sidene er laget for å vise det komplette tilbud som finnes i Nittedal både innen næringsliv, frivillig arbeid, kultur, kirke,  friluftsliv, idrett, barnehager og skoler.

Det fokuseres spesielt sterkt på historisk stoff, friluftsliv og severdigheter i bygda.

Du er her: Hjem Høldippeldammen