22. juli 2024

Jakt i Nittedal

Vi har i Nittedal et meget rikt dyreliv. Av vilt kan nevnes: elg, rådyr, hare, rev, grevling, mink, røyskatt, tiur, orrfugl, duer, fasan, jerpe etc.

Bestanden varierer fra år til år for de enkelte  arter. Det drives også jakt på de fleste av de ovennevnte viltarter. Nittedal er delt inn i 8 jaktområder, og disse deler ut jaktkort for hvert sitt område, etter søknad fra jegerne.

Av elg kan nevnes at det skytes ca. 60 hvert år. Vi har også flere elgtråkk gjennom bygda bl.a. litt syd for Strøm Sag, og nord i bygda, hvor det passerer ett hundretalls elger hvert år. Elgen trekker ned fra Nordmarka ved juletider og går østover, og trekker tilbake igjen i mars-april måned.  Det er dessverre ikke til å unngå at det skjer en del påkjørsler av elg når den passerer veien og jernbanen. Ved å ha opprettet foringplasser om vinteren helt nord i Hakadal har antallet elg-påkjørsler sunket kraftig. 

Harejakten er også meget populær i Nittedal. Vi har en forholdsvis bra bestand. Det blir slup­pet hare i en del terreng av Nittedal og Hakadal skog-, jakt- og fiskeforening.
Samme forening slipper også fiskeyngel i en del vann, som bygdas befolkning kan løse  fiskekort til. Her finnes ørret, abbor, gjedde, røye osv. Les mer om fiske her

For dem som verken jakter eller fisker, finnes en vakker natur, med orrhane og tiurleik og annet som innbyr til tur i skog og mark.

Les mer på Nittedal og Hakadal Skog, Jakt og Fiskeforenings hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.