19. april 2024

Kjulstjernhytta

I Lillomarka , ikke langt fra  Sørskogen, ligger Kjulstjern som er et flott og idyllisk tjern «langt inne i skogen». Her kan man nyte stillheten en fin sommerdag.

Mange turgåere legger turen innom Kjulstjern for en kald dukkert om sommeren.

Vinterstid er det flotte oppkjørte skiløyper rundt i området.  En skitur til Lilloseter for å kjøpe en kvikk-lunsj er overkommelig for alle.

Kjulstjernhytta6

Du kan leie Kjulstjernhytta som eies av Nittedal speidergruppe 

Hytta har kjøkken, soverom med 2 senger, stue/oppholdsrom og 2 hemser (m/madrasser). Det er soveplass til ca 15-20 personer i hytta. Kjøkkenet er utstyrt med kjøleskap, stekeovn, bestikk, servise (glass, tallerkener, kopper), enkelt kjøkkenutstyr, vaffeljern (som seg hør og bør på en speiderhytte!) og vannkoker. Det er strøm på hytta og peis/ovn i stua og vedovn på soverommet. Vann hentes i en bekk like ved, eller man tar det med seg.  

Ca 200 meter fra hytta er det opparbeidet en sandstrand med fine bademuligheter.

Det er mange veier til Kjulstjern. Man kan parkere på Sagtomta (avkjøring fra Rv 4 v/Kjul) og gå skogsveien opp, ca 3 km. Man kan ta toget til Snippen eller Movatn og gå over Sinober, man kan gå fra Grorud og Romsås, eller man kan starte fra Slattum skole eller Sørli skole. Mulighetene er mange, sjekk ut kartet. Ønsker man en bil opp til hytta er det også mulighet for det. Man må da bestille nøkkel hos Nittedal kommune.  Leietaker må ordne dette selv.

Ved utleie har man også to kanoer med fullt utstyr som kan benyttes.

Nittedal Speidergruppes hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.