14. juni 2024

Lysløyper i Nittedal og Hakadal

Her er en oversikt over alle lysløypene i Nittedal og Hakadal. Har du noe mer å bidra med, så ta gjerne kontakt!

Lysløypa i Varingskollen (HIL)

Hakadal Idrettslag har stått på for at bygda har fått denne nye lysløypa ved Varingskollen. Lysløypa ble offisielt åpnet 14. januar, og mange skiglade sambygdinger har allerede funnet veien.
Aktivt dugnadsarbeid har gjort dette mulig i tillegg til lån og bidrag fra Sparebanken 1 på Åneby. Man regner med å ha brukt 4500 dugnadstimer på de to første sløyfene som går i kupert terreng.
Løypa starter ved den øverste parkeringsplassen ved Varingskollen alpinsenter og er i ca 4 km lang..

Finn frem:

Kommer du med bil, så kjører du av riksvei 4 der det er skiltet mot Varingskollen i Hakadal, følg deretter skiltene til Varingskollen Alpinsenter.

Lysløypa på Sørli, Rotnes (NIL)       

Lysløypa som ligger på Sørli ble åpnet i februar 1981 etter over 2500 dugnadstimer, og lang tids planlegging. NIL sørger for å kjøre opp løyper i denne løypa som er svært populær.  Lysløypa (4,2km + tilførselsløyper) er hovedarenaen for skigruppas og skiskytternes aktive løpere. Den er også et tilbud for alle andre skiløpere og turgåere som ønsker å gå på ski i flotte og opplyste skiløyper eller som via lysløypa finner veien til våre andre nesten 70 km preparerte skiløyper lenger inn i marka.
Ved Sørli har Skigruppa til NIL sin flotte skihytte.

Se mer info på Markadatabasen.no

Finn frem:

Kommer du med bil parker ved innfartsparkering overfor Steinrøysa Barnehage

skispor-tumyrhaugen

Lysløypa i Bjønndalen (GIF)

Det er skigruppa i GIF som sørger for å holde lysløypa i Bjønndalen i drift. Dette er en 7 km lang rundløype m/tilførselsløype. Man kan starte turen i Bjønndalen eller på Slattum. Man har så mulighet for å gå to sløyfer hvorav den største går rundt Skredderudtjernet.

Man kan også gå inn til Kjulstjern og Sørskogen, sistnevnte har god servering i helgene hele vinteren.

Se mer info på Markadatabasen.no

Avgiftbelagt parkeringsplass i Bjønndalen.


Lysløypa fra Skillebekk til Skytta

Løypa fra Skillebekk har en god del stigning å by på. I løpet de første 1,3 kilometerne skal du opp fra 200 m.o.h. til 300 meters høyde. Deretter er det delvis småkupert, delvis nedoverbakke.
Løypa starter ved bommen bak Skillebekk busstopp på riksvei 4. Ganske snart begynner stigningen oppover lia. Løypa går mot nord og så mot vest, langs nordsiden av Skysethøgda.
Etter hvert kommer du ned til et løypekryss. Her kan du ta til venstre mot Steinbruvann (løype 136). Vår løype fortsetter til høyre, og det gjenstår bare et lite stykke fram til Skytta.

Se mer info på Markadatabasen.no


Lysløypa i Skytta – Steinbruvann

2,5 km lang lysløype som går fra Skytta – Steinbruvann. Løypa starter innerst ved Skytta Barnehage og følger ganmle Bergensvei.

Se mer info på Markadatabasen.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.