19. april 2024

Raumerrittet

Raumerrittet etablerte seg gjennom flere år som et av de store sykkelrittene på Østlandet. Rittet gikk langs Romeriksåsen med start og mål på Hellerudsletta.. Rittet ble første gang arrangert våren 2001, og feiret i 2011 10 års jubileum. Man hadde blant annet aldersbestemte klasser med seeding i distansen på 64 km i tillegg til 79 km.

Selve hovedrittet var på ca 79 km med start og mål på samme sted, gikk i et variert terreng med en høydeforskjell på ca. 500 meter. Løypa rundet Råsjøen før man satte nesa sydover igjen. Noen synes løpet var i drøyeste laget, derfor hadde man kortere varianter på henholdvis 39 km og 64 km. I tillegg har man flere populære lagkonkurranser samt eget barneritt, Familierittet Raumern.

NB! Rittet ble avlyst i 2016 på grunn av dårlig påmelding.

Kort historikk:  

Ifølge sagaen ble et av de største slagene i distriktet utkjempet ved Hellerudsletta. Det skjedde i år 1022 mellom Olav den Hellige ogOlav den Hellige raumerne under innføringen av kristendommen i Norge.

Folket på Romerike ble kalt raumar, et navn som kan gå tilbake til de første hundreårene e. Kr. Navnet er avledet av raumr, som betyr larm eller dunder. Det har sammenheng med de store fossene i Glomma og Vorma. Derfor ble sykkelrittet kalt Raumerrittet.


Fra 2017 valgte å flytte hele arrangementet til Gjerdum kommune . Rittene ble avlyst i 2018 og 2019 på grunn av manglende interesse.

Hjemmeside

xo-bikers
Raumerrittet

Rediger Raumerrittet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.