21. mai 2024

Cathrine Rasmussen

Cathrine Rasmussen er tekstilkunstner som bor på Øvre Burås i Hakadal.  Her har hun også sitt romslige verksted.  

Hun trykker store stofflengder – tekstiltepper med organiske former. Fargerike. Gjerne gilde. Natur forstørret og forenklet. Transformerer fotografier. Leter etter det eventyrlige i det hverdagslige.

Cathrine Rasmussen ble utdannet som stofftrykker på Kunsthåndverksskolen i Bergen på slutten av 1980-tallet, og tok hovedfagseksamen på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo i 1995. Hun studerte bl. a under Elsebeth Ralph og Anne-Fi Rodin.

Cathrine Rasmussen arbeider med å trykke og male fargerike og monumentale tekstiltepper eller stoffkuponger. Hun jobber som regel med store former som oppleves som tydelige blikkfang på avstand, samtidig som fargeflatene har en rik tekstur som gir spenning på nært hold.

I arbeidet med å utarbeide tekstilene bruker hun gjerne natur som inspirasjonskilde – ofte organiske former som blomster, frøkapsler og frukter. Hun stiliserer og forenkler som regel motivene sterkt. Arbeidene er preget av at det er farger som opptar henne – hvordan kontraster og spill i farger skaper spenning og rom i flatene og formene. Hun arbeider med farger som overrasker, pulserer og griper – hun tilstreber at møtet mellom to fargeflater skal dirre av energi.

Hun er også opptatt av å skape dybde og liv gjennom teksturer og spill i hver enkelt fargeflate – enten ved bruk av trykktekniske virkemidler eller ved valg av ulike tekstilmaterialer.

Med en sterk forankring i klassisk tekstiltradisjon spiller hun gjerne på gjentagelser og rytmer i arbeidene.

Flere av hennes arbeider er innkjøpt av offentlige samlinger i Norge, og hun har hatt en rekke utsmykkingsoppdrag.

Hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.