22. juli 2024

Kari Grasmo

Kari Grasmo ble født 19.mars 1947 i Birmingham, men vokste opp i Japan i perioden 1950-61. I 1965 startet hun å studere ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo, hvor hun gikk på malerlinjen til 1967.

Så fulgte fire år på Statens Kunstakademi, hvor hun var ferdig i 1971. Hun hadde så et kort opphold på 1/2 år ved Jydske Kunstakademi i Århus, for deretter å studere 1/2 år ved mesteratelieret ved Statens

Kunsakademi. Hun avsluttet utdannelsen ved Statens Lærerskole i Notodden med forming som fag.

Hun gjorde seg først bemerket som en meget teknisk dyktig tegner og grafiker med dragning mot det litterære og romantiske. Portretter, interiører og landskaper utgjør hovedtyngden i hennes billedverden.

Kari Grasmo bodde noen år på Elnes i Hakadal, og malte denne perioden blant annet dette maleriet som henger på Aas Gård. Hun hadde en separatutstilling i Nittedal Rådhus i 1998. Mange av bygdas innbyggere lærte å sette pris på hennes kunst i denne perioden.

Kari Grasmo har laget denne oversikten til oss:

GrasmoAv utstillinger jeg har hatt i Nittedal er følgende:
Separatutstillinger:
Nittedal Kunstforening     1973 + 1976 + 1985 ( malerier )
Klubbhuset i Hakadal Idrettslag     1983 ( tegninger )
Nittedal Rådhus, retrospektiv utst.     1998 ( malerier ) + foredrag om «Barneskjebner» – utst.
Kollektivutstillinger:  
Nittedal Kunstforening     1975 + 1977
8 -mars – utstilling     1973 – 1983 + 2000
10.års-jubileums-utst.: «Motiver fra Nittedal»      1980
Barnekunstutst. i Nittedal     1981

( har glemt årstallet på Norgesmesterskapet i Orientering hvor premieutdelingen skjedde i et stort lokale i Nittedal ?.Premiene – 1,2,3 – var mine bestilte tegninger fra Nordmarka. Syklet rundt der hele sommeren tegnet. Jeg bodde jo lagelig til ;på Elnes.

Hun har fått en rekke stipender opp gjennom årene, og har vært på mange studiereiser i utlandet. Hun har besøkt Japan en rekke ganger, i tillegg til storbyene New York, Roma, Berlin, Praha, Wien, Budapest, London, Madrid, Warszawa, Leningrad, Moskva, Napoli og Amsterdam.

Hun har hatt mange separatutstillinger både i Norge og utlandet. Hun har også illustrert en rekke bøker, tidsskrifter, kataloger og plakater. Hun malte i 1997 HM Kong Harald. Bilder henger i Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab i Trondheim.

1. mars 2005 ble et stort portrettmaleri av Oslo`s tidligere ordfører Albert Nordengen avduket i Høyres Hus. Det henger i hallen i 6 etasje.

Hun er nå bosatt i Oslo, og har atelier på Frysja Kunstnersenter sammen med 60 andre kunstnere.  Du kan se mange flere av hennes bilder på disse sidene.

Kari Grasmo’s hjemmeside   |  Frysja Kunstnersenter

Se alle bildene hennes fra Hakadal i bildegalleriet hennes!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.