22. juli 2024

Svend Rasmussen Svendsen

Svend Rasmussen Svendsen ble født 21. mars 1864 i Nittedal, og var sønn av Rasmus og Marie Svendsen. Kort tid etter sin fødsel flyttet han med sine foreldre til Oslo. Han gikk på skole til han var tolv år, da begynte han å jobbe. I 1881, emigrerte han til Amerika, og bosatte seg i Chicago, Illinois. Han giftet seg med May Isabel Newton i 1890, og fikk fem barn med henne. Svendsen ble feilaktig meldt død i 1930 og fikk omtale i forskjellige publikasjoner. Han skulle blant annet ha alkoholproblemer og andre problemer som gjorde at karriereren gikk opp og ned. Han døde i 6. september 1945 i Chicago.

Svensen anses av mange for å være en selvlært maler som likte å besøke Nasjonalgalleriet og Blomquist’s i Oslo før han emigrerte. Men han studerte sammen med Fritz Thaulow, den velkjente by- og landskapsmaleren, og ved AcadémieDelécluse i Paris i 1896 med Edward F. Ertz. Han er mest kjent for motiv av vinterlandskap og fra kysten i Norge. Hans bilder har blitt kjøpt inn av private samlere både i Norge og USA. Arbeider av Svendsen selges jevnlig på auksjoner.

Svendsen hadde mange utstillinger ved Chicago Art Institute mellom 1895 og 1920, hvor han viste oljemalerier og akvareller og pasteller. Han vant en rekke priser i USA, og hadde mange utstillinger rundt i landet.  Arbeider av Svendsen ble blant annet stilt ut ved utstillingen «Norway in America» som ble holdt i Norge.

Bildet over er et oljemaleri som heter «Winter Landscape,» og er udatert. Det ble donert til Luther College i 1941 av familien til Nils Remmen. Det finnes nå i National Museum of American Art ved Smithsonian Institution.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.