21. mai 2024

Turstier Døli / Løvstad i Hakadal

«Turstier i Døli/Løvstad, Hakadal» er turstier med start fra parkeringsplassen ved Varingskollen Alpinsenter.

Det er i den forbindelse satt opp god skilting ved turstien og laget en egen brosjyre med kartskisser og tekst som forklarer hvor  stiene starter og går, at det er mulig å finne fram til de gamle slepene og driftsveiene til gårdene Døli og Løstad. Disse traseene er i dag fine turstier, men de kan være vanskelige å finne fordi landskapet har endret karakter og sammenhengen i stiene kan være kuttet som følge av bosted- og veibygging, endring i driftsmåter m.m.

Brosjyren er med på å gjøre turopplevelsene for innbyggerne i området rikere ved å gjøre det enklere å finne fram til og å bruke stier som kan gi nærkontakt med natur og kultur i langt større grad enn bredere og mer moderne kjøreveier og turveier. I tillegg til at stiene i seg selv forteller en historie, gir kartet også informasjon om gamle hustufter, mileplasser og lignende og viser plassering av informasjonstavler.

Det har også blitt utarbeidet et eget historieskrift om området. Dette blir gjort fordi Døli og Løvstad er i ferd med å skifte karakter fra jordbruksområde, som det har vært gjennom hundrevis av år, til tettbygd bostedsområde. Med bostedene følger også innflyttere som ikke kjenner den lokale historien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.